You, the petitioner
Cut out petitie poster

Stop mens- en dierenleed door neutralisatie van katten wettelijk te verplichten

7,285 signatures

Middels neutralisatie van katten zal de zwerfkattenpopulatie aanzienlijk dalen, alsook het risico op (infectie)ziekten, het harteloos dumpen van ongewenste kittens en de overlast die ondervonden wordt aan (krolse) katten.

Onderteken de petitie in het belang van het welzijn van uzelf en de katten.

Petition

We

Mensen met een hart voor katten, maar ook mensen die overlast van (zwerf)katten ondervinden

 

observe

  • Jaarlijks komen meer dan 100.000 afstands- en zwerfkatten in het asiel terecht.

  • Ongewenste kittens worden onder afschuwelijke omstandigheden massaal gedumpt en zijn ten dode opgeschreven.

  • Naast problemen zoals geluidsoverlast, kunnen infectieziekten via de ontlasting van straatkatten verspreiden die schadelijk zijn voor zowel katten als de volksgezondheid.

  • Ook vlooien, oormijt en wormen behoren tot dagelijkse kwellingen voor de katten.

 

and request

  • Daarom verzoeken wij om wettelijke verplichtstelling van castratie/sterilisatie van katten om kattenpopulaties onder controle te houden en voortplanting van zwerfkatten te beletten.

  • Deze methode is in België al van kracht en is bewezen effectief om op langere termijn ongewenste katten substantieel te verminderen.

  • Geregistreerde fokkers vormen een uitzondering op deze wet, wat het mogelijk maakt om via hen, of het asiel, een kat te verkrijgen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-05-30 
Lead petitioner:
Poot je Vote 
Organisation:
Poot je Vote 
Website:

History

Signatures

Updates

De Vlaamse overheid reageert:

'De huidige geldende regelgeving bepaalt dat alle katten vóór ze verkocht of weggegeven worden, geïdentificeerd (met chip) en gecastreerd of gesteriliseerd zijn. Alleen als de katten worden verhandeld aan een erkende kweker of bestemd zijn voor iemand in het buitenland, is de sterilisatie/castratie niet verplicht.'

Nu Nederland nog!.

2016-10-24